Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Zöldséges pulyka

Megnézte: 2795
Fő számára: 8 személyre
Elkészítési idő: 105 perc
Kategória: Szárnyasételek

Hozzávalók:

- 80 dkg pulykamell
- 80 dkg kelkáposzta
- 2 sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 3 szem szegfûszeg
- 10 dkg füstölt szalonna
- 50 dkg burgonya
- 1 dl olaj
- 3 dkg vaj
- 1 dl vermut (édes)
- 1 evõkanál borókabogyó
- 1 evõkanál kakukkfû (friss)
- 2 babérlevél
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A kelkáposztát felnegyedeljük, a torzsáját kivágjuk, és további cikkekre vágjuk. A sárgarépát felkarikázzuk. A hagymát meghámozzuk, és beleszúrjuk a szegfûszegeket. A pulykahúst sózzuk, borsozzuk. Nagy lábasban, olajban minden oldalát megpirítjuk, majd kiszedjük, és félretesszük. A maradék zsiradékba keverjük a vajat, a sárgarépát, a hagymát, a felkockázott szalonnát meg a fûszereket, és 5 percig állandóan kevergetve pároljuk, majd meglocsoljuk a vermuttal. Beletesszük a káposztacikkeket, elkeverjük, lefedjük, 10 percig közepes lángon pároljuk, majd a felét kivesszük, és félretesszük. A pulykahúst a maradék zöldségre helyezzük, körérakjuk a megmosott és meghámozott burgonyát, és befedjük a félretett zöldségekkel. Alufóliát teszünk rá, és sütõben 45 percig pároljuk, majd 5 percig pihentetjük. A húst szeletekre vágjuk, és egy tálalótálon a zöldségekkel tetszetõsen elrendezzük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.