Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Sült sertésszelet almás töltelékkel

Megnézte: 7088
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő:
Kategória: Húsételek

Hozzávalók:

- 70 dkg sertéshús
- 1/4 tk. só
- 1/8 tk. bors
- 1 ek. étolaj
- 1 vöröshagyma
- 2 szál zellergyökér
- 2 alma
- 4 dl csirkehúsleves
- 3 dl hígítatlan sűrített zellerkrémleves
- 1 dl száraz fehérbor
- 6 csésze fűszeres kenyérkocka

Elkészítés:

Az almát hámozzuk meg és vágjuk kis kockákra. A húst pedig vágjuk fel 6 ujjnyi szeletre, majd sóval és borssal dörzsöljük be. Az olajon jól süssük át, amíg aranybarna nem lesz. Vegyük ki és a zaftban pároljuk üvegesre az összevágott hagymát. Keverjük hozzá a felaprított zellert, majd az almát. Süssük egy percig, ezután pedig öntsük fel a levesekkel és a borral. Főzzük fel, majd vegyük le a tűzről és dolgozzuk el benne a kenyérkockát. Kanalazzuk egy kivajazott tűzálló tálba, halmozzuk rá a húst és letakarva előmelegített sütőben háromnegyed óra alatt elkészítjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.