Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Zöldséges bárány

Megnézte: 2589
Fő számára: 12 személyre
Elkészítési idő: 65 perc
Kategória: Húsételek

Hozzávalók:

- 4 sárgarépa
- 4 fehérrépa
- 2 uborka
- 1 kis fej karfiol
- 8 dkg zöldborsó (zsenge)
- 50 dkg báránycomb
- 6 dkg vaj
- 2 dl száraz fehérbor
- 2 dkg borsikafû (apróra vágott)
- 2 dkg rozmaring (apróra vágott)
- 2 dkg tárkony (apróra vágott)
- 2 dkg snidling (apróra vágott)

A fokhagyma körítéshez:
- 16 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 3 dl olaj
- 5 dkg zsemlemorzsa
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A kétféle répát és az uborkát meghámozzuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a zöldborsó szálait kivágjuk. sós vízben roppanós puhára fõzzük a zöldségeket, majd lecsöpögtetjük, és melegen tartjuk. A fokhagymagerezdeket 3 evõkanál olajjal felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatjuk, és a maradék olajban pirosra sütjük. A zsiradékot papírtörlõvel leitatjuk. 2 dkg vajban a húst aranyszínûre pirítjuk, (de enyhén véres maradjon), és sóval, borssal meghintjük. Kivesszük az edénybõl, zsírjába keverjük a bort, hozzáadjuk a zöldségeket, vegyes zöldfüveket, sóval, borssal ízesítjük, és közepes tûzön 5 percig fõzzük. A maradék vajat elmorzsoljuk, a zöldségekhez keverjük, és tányérokra osztjuk. A húst felszeleteljük, a zöldségekkel és a sült fokhagymával körítjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.