Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Zöldségekkel töltött kellevelek

Megnézte: 2006
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 65 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 12 kelkáposztalevél
- 5 dkg vaj
- só

a töltelékhez:
- 3 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 40 dkg karfiol
- 30 dkg héjában fõtt burgonya
- fél dkg vaj
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 20 dkg mozzarella sajt
- só, õrölt bors

Elkészítés:

A megmosott kelleveleket sós, forró vízben leforrázzuk, lecsepegtetjük, kihûtjük, és levágjuk a vastag levélerezetét. A töltelékhez a meghámozott répákat kisebb kockákra vágjuk, majd a rózsáira szedett karfiollal együtt sós vízben roppanósra fõzzük, és leszûrjük. A héjában fõtt burgonyát meghámozzuk, kis kockákra daraboljuk, és a zöldségekhez keverjük. A forró vajban megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk az elõkészített zöldségeket, és összepirítjuk. Sóval, borssal, petrezselyemmel fûszerezzük, és belekeverjük a reszelt mozzarellát. A töltelékkel megtöltjük a káposztaleveleket, kivajazott tepsibe sorakoztatjuk, és meglocsoljuk az olvasztott vajjal. 180 °C-os sütõben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.