Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Zöldfûszeres túrógombóc tejfölös póréhagymamártással

Megnézte: 2765
Fő számára: 8 személyre
Elkészítési idő: 50 perc
Kategória: Tésztaételek

Hozzávalók:

- 50 dkg tehéntúró
- 3 tojás
- 3 dkg vaj
- 15 dkg búzadara
- 1 kis csokor petrezselyem
- 3 szál oreganó
- 4 szál kakukkfû
- 1,2 liter zöldségleves
- só

a mártáshoz:
- 4 dkg vaj
- 12 centis póréhagyma
- 4 dl tejföl
- fél csokor petrezselyem
- só, õrölt bors

Elkészítés:

A szitán áttört túrót tegyük keverõtálba, adjuk hozzá a tojássárgákat, a puha vajat, keverjük el, és közben szórjuk bele a búzadarát, sót, petrezselymet, oregánót, kakukkfüvet. Végül lazán forgassuk bele a kemény tojáshabot, és 10-15 percig pihentessük a hûtõben. Ezután vizes kézzel formáljunk belõleközepes nagyságú gombócokat, és tegyük a forrásban lévõ zöldséglevesbe. Lassú tûzön fõzzük, majd amikor feljöttek a leves tetejére, még kb.10 percig. (Ha nem puhult meg a túrógombóc, húzzuk le a tûzrõl, fedõvel takarjuk le, a forró lében hagyjuk állni 20-30 percig, és ez alatt teljesen meg fog puhulni). A mártáshoz az olvasztott vajban futtassuk meg a vékonyra szeletelt póréhagymát, öntsük rá a tejfölt, és keverjük el. Húzzuk le a tûzrõl, és ízesítsük sóval, borssal, petrezselyemmel. A túrógombócokat tegyük tányérra, locsoljuk körbe a mártással, és friss zöldfûszerekkel díszítve tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.