Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Zöld spárga scampival

Megnézte: 2234
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 85 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 2 fej vöröshagyma
- 1 ág angol zeller
- 1 póréhagyma
- 7 dkg vaj
- 2,5 dl száraz fehérbor
- 1 kg zöld spárga
- 26 tisztított scampi
- 2 evõkanál friss koriander (apróra vágott)
- 1 evõkanál hallé (leveskockából)
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

Felaprítjuk a hagymákat, felkarikázzuk a zellert és a póréhagymát. Serpenyõben 2 dkg vajat forrósítunk, és kislángon 5 percig pároljuk a zöldségeket, majd felöntjük a halalaplével, a borral, és 5 dl meleg vízzel. Felforraljuk, 30 percig gyöngyöztetve fõzzük, majd szûrõn átpasszírozzuk. Még egyszer felforraljuk, 10 perc fõzéssel besûrítjük, és félretesszük. Közben a spárgákat másik edényben, forrásban lévõ enyhén sós vízben 8 percig fõzzük, leszûrjük, lecsöpögtetjük, kissé kihûtjük, és félbevágjuk. Serpenyõben 2,5 dkg vajat forrósítunk, beledobjuk a spárgákat, néhány perc alatt átforgatjuk, majd mély tálba öntjük, és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a scampikat, megsózzuk, megborsozzuk, visszatesszük a spárgát, meghintjük korianderrel, és azonnal tányérokra adagoljuk. Állandóan kevergetve hozzáadjuk a maradék vajat a hagymás mártáshoz, és mikor már szép sima, a spárga-scampi keverékre öntjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.