Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Vörös káposzta almával és dióval

Megnézte: 2247
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 30 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 1 kis fej káposzta (vörös)
- 10 dkg baconszalonna
- 1 alma (golden)
- 2 evõkanál gyümölcsecet
- 5 dkg dió (durvára vágott)
- 2 evõkanál olaj
- fél kávéskanál õrölt fahéj
- 1 kávéskanál majoránna
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A káposztát hosszú vékony szeletekre, a szalonnát csíkokra vágjuk. Az almát héjastól felkockázzuk, majd az ecettel meglocsoljuk. A diót zsiradék nélkül teflonban megpirítjuk, majd kivesszük. A szalonnát pirosra sütjük, kiszedjük, a zsírjában 3-5 perc alatt a káposztát roppanós puhára sütjük, majd hozzáadjuk az almát, a szalonnát és az olajat. Fahéjjal, majoránnával, sóval, borssal fûszerezzük. Jól összekeverjük, és 1 percig pároljuk. Melegen tálaljuk. Forró pirítóst kínálhatunk mellé.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.