Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Uborkás borjúérmék

Megnézte: 2340
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 50 perc
Kategória: Húsételek

Hozzávalók:

- 60 dkg borjúhús
- 2 uborka
- 4 dkg vaj
- 4 csemegeuborka (ecetes)
- 7,5 dkg fenyõmag
- 8 cl vermut (száraz)
- 1,5 dl marhahúsleves (leveskockából)
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

Az uborkákat meghámozzuk, és hosszában négyfelé vágjuk. Magos részüket kikaparjuk, húsukat 3 cm-es darabkákra szeleteljük, 2 dkg vajban megpároljuk, majd sóval, borssal meghintjük. A csemegeuborkákat felkarikázzuk. Teflonban aranyszínûre pirítjuk a fenyõmagot. A húst négy szeletre vágjuk, mindkét oldalukon sóval, borssal meghintjük, és a maradék vajban pirosra sütjük. Kivesszük a zsiradékból, és melegen tartjuk. A zsiradékba öntjük a vermutot, és az aljáról fakanállal jól felkaparjuk a lesült darabkákat. Addig pároljuk, míg a felére sûrûsödik. Beleöntjük a levest, és ismét a felére forraljuk. A húst tányérokra osztjuk, a forró szósszal leöntjük, és a párolt uborkákkal körítjük. A fenyõmaggal, az uborkakarikákkal megszórjuk, és kaporral díszítjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.