Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Fogasfilé Kárpáti módra

Megnézte: 3204
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő:
Kategória: Halételek

Hozzávalók:

- 60 dkg fogasfilé
- só
- 1 kis vöröshagyma
- 25 dkg csiperkegomba
- 7 dkg vaj
- őrölt fehér bors
- 1 evők. finomliszt
- 3 dl húsleves vagy 1 kisk. ételízesítőpor
- 1 dl főzőtejszín
- 1 dl fehérbor
- 10 dkg fagyasztott apró rákfarok
- 1 csok. kapor

Elkészítés:

A fogasfilét megtisztítjuk, négy darabra szeljük és sózzuk.
A vajon a felszeletelt hagymát üvegesre pároljuk, majd a gombát is hozzáadva sütjük. sózzuk, borsozzuk és liszttel megszórjuk, majd a levessel felöntjük, közben folyamatosan belekeverjük a tejszínt is.
Egy tepsit kikenünk vajjal, beletesszük a halat, meglocsoljuk a borral, lefedjük és 10 percre a sütőbe tesszük. Ha kész a halakat félretesszük, a megmaradt zaftot pedig a mártáshoz adjuk. A kaprot és a rákokat is hozzáadagoljuk, jól összeforgatjuk, majd a fogasszeletekre kanalazzuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.