Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Töltött dagadó burgonyasalátával

Megnézte: 3732
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 65 perc
Kategória: Húsételek

Hozzávalók:

- 80 dkg sertésdagadó
- 3 dl tej
- 3 zsemle
- 2 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- petrezselyem
- õrölt bors
- só

a körethez:
- 1 kg egyforma méretû burgonya
- 30 dkg zeller
- 1 nagy fej vöröshagyma
- cukor
- ecet
- só

Elkészítés:

A dagadót szúrjuk fel, kívül-belül enyhén sózzuk meg, majd tegyük félre. A zsemlét áztassuk be a tejbe, hogy teljesen megpuhuljon. Nyomkodjuk ki, üssük rá a tojásokat, sózzuk, borsozzuk meg, gyúrjuk bele az összevágott petrezselymet és a megpirított, apróra vágott hagymát, majd töltsük meg vele a dagadót. Alacsony hõfokon, 140-150 °C-os sütõben süssük meg. Onnan tudjuk, hogy átsült, hogy amikor megszúrjuk (pl.hurkapálcával), a töltelék már nem ragad rá a pálcára. Sütés közben locsolgassuk a levével vagy egy kis húslevessel.
A körethez héjában, sós vízben fõzzük meg a krumplit, majd hideg víz alatt hûtsük ki, és tisztítsuk meg. Hámozzuk meg a zellert, karikázzuk vékonyra, azt is fõzzük meg enyhén sós vízben. A hagymát szeleteljük fel vékonyra, sózzuk meg, majd a megfõtt zellert a levével együtt öntsük a hagymára. Cukorral, ecettel ízesítsük, és amikor kihûlt, fõtt burgonyát karikázzuk bele, majd néhány órára tegyük hûtõbe. Annyi levet készítsünk, hogy épp ellepje a burgonyát, tálaláskor viszont lé nélkül tálaljuk a salátát.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.