Elkészítés:
A körethez a paradicsomokat forró vízbe mártjuk, meghámozzuk, darabokra vágjuk, a hagymát, a padlizsánt és a cukkinit felkarikázzuk. A padlizsánkarikákat 20 percre besózva szûrõbe tesszük, majd kiáztatjuk. A kimagozott paprikákat csíkokra vágjuk, majd a zöldségeket külön-külön, egymás után 2-2 evõkanálnyi olajban megpirítjuk. Egy lábosba rétegesen lerakjuk a zöldségeket, a rétegek közé zúzott fokhagymával, friss fûszerekkel, sóval, borssal meghintett paradicsomkarikákat teszünk. Meglocsoljuk a borral meg a maradék olajjal, és lefedve, kislángon 30 percig fõzzük, majd félretesszük. Tálkába rakjuk a feldarabolt olajbogyókat, a zúzott fokhagymát, a feldarabolt paradicsomot, a darabokra tört száraz kenyeret meg a petrezselymet, és alaposan összekeverjük. A csirkemelleket hosszában kettévágjuk, beletesszük a tölteléket, majd fogvájóval összetûzzük. Felforrósított olaj és vaj keverékében mindkét oldalukat átpirítjuk, majd tepsibe tesszük, meglocsoljuk a zsiradékkal, és forró sütõben 30 percig sütjük. A köretet a tányérokra rendezzük, és a tetejükre ültetjük a töltött csirkéket.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.