Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Töltött csirke olaszosan

Megnézte: 2445
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 80 perc
Kategória: Szárnyasételek

Hozzávalók:

- 4 csirkemellfilé
- 24 db kimagozott olajbogyó
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 25 dkg száraz kenyér
- 2 evõkanál finomra vágott petrezselyem
- 1-1 evõkanál olívaolaj és vaj

A körethez:
- 50 dkg paradicsom
- 1 padlizsán
- 2 kis cukkini
- 1 fej vöröshagyma
- 2 piros vagy sárga paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl olívaolaj
- 1-1 friss rozmaring- és kakukkfûág
- 4 evõkanál fehérbor
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A körethez a paradicsomokat forró vízbe mártjuk, meghámozzuk, darabokra vágjuk, a hagymát, a padlizsánt és a cukkinit felkarikázzuk. A padlizsánkarikákat 20 percre besózva szûrõbe tesszük, majd kiáztatjuk. A kimagozott paprikákat csíkokra vágjuk, majd a zöldségeket külön-külön, egymás után 2-2 evõkanálnyi olajban megpirítjuk. Egy lábosba rétegesen lerakjuk a zöldségeket, a rétegek közé zúzott fokhagymával, friss fûszerekkel, sóval, borssal meghintett paradicsomkarikákat teszünk. Meglocsoljuk a borral meg a maradék olajjal, és lefedve, kislángon 30 percig fõzzük, majd félretesszük. Tálkába rakjuk a feldarabolt olajbogyókat, a zúzott fokhagymát, a feldarabolt paradicsomot, a darabokra tört száraz kenyeret meg a petrezselymet, és alaposan összekeverjük. A csirkemelleket hosszában kettévágjuk, beletesszük a tölteléket, majd fogvájóval összetûzzük. Felforrósított olaj és vaj keverékében mindkét oldalukat átpirítjuk, majd tepsibe tesszük, meglocsoljuk a zsiradékkal, és forró sütõben 30 percig sütjük. A köretet a tányérokra rendezzük, és a tetejükre ültetjük a töltött csirkéket.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.