Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Túrós galuska sült zöldségekkel rakva

Megnézte: 3432
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 75 perc
Kategória: Tésztaételek

Hozzávalók:

- 50 dkg liszt
- 25 dkg túró
- 3 tojás
- só, õrölt bors
- 1 padlizsán
- 1 cukkini
- fél dl olívaolaj
- 2 szál újhagyma
- a tepsihez olaj, zsemlemorzsa

a tojásos öntethez:
- 3 tojás
- 5 dl tejföl
- só, õrölt bors

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk keverõtálba, adjuk hozzá a villával áttört túrót, a tojásokat, sót és annyi vizet, hogy könnyen keverhetõ galuskatésztát kapjunk. Vágódeszkáról, evõkanállal szaggassuk sós, forrásban lévõ vízbe. Amikor felforrt, fõzzük takarékon 2-3 percig, majd szûrjük le, és jól csepegtessük le. A padlizsánt meg a cukkinit szeleteljük vékony karikákra, sózzuk, borsozzuk meg, és a forró olajban süssük meg. A hagymát vágjuk ujjnyi vastag karikákra. A túrós galuska felét terítsük egy kiolajozott, morzsával beszórt tepsibe. Erre jön a sült padlizsán meg a cukkini, majd a maradék galuska, erre a szeletelt hagyma, és végül locsoljuk meg a sóval, borssal ízesített tojásos tejföllel. 190 °C-os sütõben süssük pirosra, és forrón kínáljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.