Elkészítés:
Az uborkát vékonyan felszeleteljük, a káposztát és a sárgarépát lereszeljük. Az öntethez lereszeljük a citromok héját, és a levüket egy lábasba facsarjuk. Beletesszük a reszelt citromhéjat, a zúzott fokhagymát, a mézet, megsózzuk, borsozzuk, felforraljuk, és közepes lángon, kevergetve a fele mennyiségûre sûrítjük, majd hûlni hagyjuk. Amikor kihûlt, állandóan kevergetve fokozatosan hozzáadjuk az olívaolajat. A csíramagvakat leöblítjük, lecsöpögtetjük, salátástálba tesszük, hozzáadjuk az uborkát, a répát, a káposztát, rácsorgatjuk az öntetet, és jól átkeverjük, majd 15 percre hûtõbe rakjuk, hogy az ízek jól összeérjenek. Meghámozzuk, kis kockákra vágjuk a céklát, és a tálalás pillanatában a salátához keverjük.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.