Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Tejszínes zöldség krémleves pirított sütõtök kockákkal

Megnézte: 2415
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 85 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 30 dkg karfiol
- 20 dkg brokkoli
- 5 dkg vaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 sárgarépa
- 1 csokor petrezselyem
- 1 evõkanál liszt
- 1,5 dl tejszín
- só, õrölt bors

a levesbetéthez:
- 30 dkg sütõtök
- 3 dkg vaj
- fél csokor petrezselyem
- só, õrölt bors

Elkészítés:

Az olvasztott vajban futtassuk meg az apróra vágott hagymát, szórjuk bele a kisebb darabokra aprított sárgarépát, karfiolt, brokkolit, és jól pirítsuk össze. Szórjuk meg a liszttel, keverjük össze, és öntsük fel annyi vízzel, hogy három ujjnyira ellepje. Közepes tûzön fõzzük puhára, közben ízesítsük sóval, borssal, aprított petrezselyemmel. A megfõtt levest turmixoljuk krémesre, és forraljuk fel. Kevés forró lével keverjük el a tejszínt, öntsük a levesbe, és szükség szerint sózzuk, borsozzuk meg. A levesbetéthez a megtisztított, kisebb kockákra vágott sütõtököt a forró vajban pirítsuk meg, és fûszerezzük sóval, borssal, petrezselyemmel. Szedjük csészékbe a levest, kanalazzuk rá a pirított sütõtökkockákat, és szórjuk meg petrezselyemmel.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.