Elkészítés:
A forró olajban pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a csíkokra vágott répákat, és pirítsuk még 1-2 percig. Keverjük bele a paradicsompürét, szórjuk meg a liszttel, és öntsük fel 1,5l liter forró vízzel. Amikor felforrt, ízesítsük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és aprított majoránnával. Közepes tûzön addig fõzzük, míg a zöldségek félig megpuhulnak, majd a vékony szeletekre vágott fejes káposztát is tegyük a levesbe. A tejfölt keverjük el kevés forró lével, és amikor minden zöldség megpuhult, öntsük a káposztalevesbe. Most már ne fõzzük tovább, hanem húzzuk félre a tûzrõl, és tejföllel, friss majoránnával díszítve, forrón tálaljuk.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.