Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Tejfölös káposztaleves

Megnézte: 3389
Fő számára: 8 személyre
Elkészítési idő: 50 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 70 dkg fejes káposzta
- 2 dl tejföl
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 kiskanál paradicsompüré
- 1 evõkanál liszt
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss majoránna
- fél dl olaj
- só, õrölt bors

Elkészítés:

A forró olajban pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a csíkokra vágott répákat, és pirítsuk még 1-2 percig. Keverjük bele a paradicsompürét, szórjuk meg a liszttel, és öntsük fel 1,5l liter forró vízzel. Amikor felforrt, ízesítsük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és aprított majoránnával. Közepes tûzön addig fõzzük, míg a zöldségek félig megpuhulnak, majd a vékony szeletekre vágott fejes káposztát is tegyük a levesbe. A tejfölt keverjük el kevés forró lével, és amikor minden zöldség megpuhult, öntsük a káposztalevesbe. Most már ne fõzzük tovább, hanem húzzuk félre a tûzrõl, és tejföllel, friss majoránnával díszítve, forrón tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.