Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Tavaszi leves

Megnézte: 2488
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 60 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 1 zöldségleveskocka
- 20 dkg (csak a fehér része) póréhagyma
- 1 szál angol zeller
- 25 dkg brokkoli
- 2 evõkanál olívaolaj
- 1 csokor petrezselyem
- 5 dkg spenót
- õrölt szerecsendió
- 5 dkg (sajtforgáccsá reszelt) kemény sajt
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

Másfél liter vizet forralunk, és feloldjuk benne a leveskockát, majd félretesszük. A póréhagymát felkarikázzuk, a zeller ágait levágjuk, jól megmossuk, és karikákra vágjuk, a brokkolit leöblítjük, és kis rózsákra szedjük. Az így elõkészített zöldségeket fazékba tesszük, 2 evõkanál olajban megpároljuk, megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel, felöntjük a zöldséglevessel, megsózzuk, borsozzuk, lassan felforraljuk, majd még 30 percig gyöngyöztetve fõzzük. Beletesszük a leöblített, és jól lecsöpögtetett spenótleveleket, meghintjük szerecsendióval, és még 3 percig kislángon fõzzük. A zöldségeket elosztjuk a tányérokon, majd rámerjük a levest, és mindegyikre néhány sajtforgácsot teszünk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.