Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Tárkonyos töltött csirke

Megnézte: 2575
Fő számára: 8 személyre
Elkészítési idő: 80 perc
Kategória: Szárnyasételek

Hozzávalók:

1,5 kg-os csirke

A töltelékhez:
- 1-1 evõkanál petrezselyem és tárkony
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg csiperkegomba
- 5 dkg vaj
- 1 citrom (leve)
- 1 evõkanál tejföl
- õrölt bors
- só

A körethez:
- 50 dkg zöldborsó
- néhány apró hagyma
- 1 fej saláta
- 2 dkg vaj
- 2 dl víz

Elkészítés:

Ha friss fûszert használunk, megmossuk, lerázzuk róluk a vizet, apróra vágjuk (1-1 evõkanálnyira lesz szükségünk). A hagymát és a gombát felaprítjuk. Az egészet a vajjal simára turmixoljuk, belekeverjük a citromlét, a friss vagy szárított fûszereket, végül a tejfölt. A csirke bõrét a kezünkkel fellazítjuk, de vigyázzunk, ne szakítsuk el. A tölteléket szorosan a bõr alá nyomkodjuk, a csirkét kívül sóval és borssal meghintjük, és forró sütõben megsütjük, a levével idõnként meglocsoljuk. Az apró hagymákat a vajban üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót és az apró darabokra tépkedett salátaleveleket. Vízzel felengedjük, sóval, borssal ízesítjük, majd lefedjük, és készre fõzzük. A csirke mellé tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.