Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Gyömbéres lazacszelet borsóval és burgonyával

Megnézte: 2356
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő:
Kategória: Halételek

Hozzávalók:

- 2 teáskanál aprított gyömbér
- 1/2 teáskanál aprított chilipaprika
- 2 evőkanál étolaj
- 1 evőkanál lime lé vagy citromlé
- 2 teáskanál reszelt lime-héj
- 4 lazacszelet
- 200 g blansírozott borsó
- 3 közepes méretű, héjában főtt burgonya

Elkészítés:

A chilit és a gyömbért keverd össze az étolajjal, lime lével és a héjával. A felét öntsd egy edénybe vagy tányérra. A lazacszeleteket tedd az edénybe és öntsd rá a maradék páclevet. Hagyd állni 20 percig. A grillsütőt melegítsd elő, és kend olajat a rácsokra. Mindkét oldalon 5 percig süsd, időnként megkenve őket páclével. A blansírozott borsót tedd alufóliába, és tedd vissza grillre. A burgonyát vágd 1 cm vastag szeletekre. Kenj rá kis olajat, és néhány percig süsd mindkét oldalát grillrácson.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.