Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Sült pulykacomb fokhagymás cukkini fasírttal

Megnézte: 4101
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 75 perc
Kategória: Szárnyasételek

Hozzávalók:

- 80 dkg kifilézett pulyka felsõcomb
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál zsálya
- 1 kiskanál mustár
- 1 kiskanál méz
- fél dl olaj
- 3 dl zöldségleves
- 1 mokkáskanál keményítõ
- só, õrölt bors

a körethez:
- 3 cukkini
- 3 zsemle
- 3 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- õrölt bors
- 1 csokor petrezselyem
- zsemlemorzsa
- 2 dl olívaolaj
- só

Elkészítés:

A pulykacombot vágjuk félbe, majd a húst hosszában vágjuk be a bõréig, és sózzuk, borsozzuk meg. A felszeletelt fokhagymát meg a zsályát tegyük a húsvágatba, és kötözõzsineggel szorosan kötözzük össze. Kenjük meg a mustáros mézzel, és a forró olajban minden oldalukat pirítsuk meg, utána fektessük tepsibe, öntsük rá a sült zsírt meg a zöldséglevest. Takarjuk le alufóliával, és 190 °C-os sütõben pároljuk puhára. Vegyük le a fóliát, és a pulykacombokat süssük pirosra. A körethez a cukkinikat reszeljük tálba, sózzuk meg, keverjük össze, pár percig hagyjuk állni, majd nyomkodjuk ki a levét. Ezután adjuk hozzá a beáztatott és kinyomkodott zsemlét, a tojásokat, a zúzott fokhagymát, a borsot, és a petrezselymet. Ha kell sózzuk meg, és annyi zsemlemorzsát szórjunk bele, hogy könnyen gyúrható masszát kapjunk. Vizes kézzel formázzunk belõle nagyobb fasírtokat, és a forró olajban süssük pirosra. A visszamaradt szaftot forraljuk fel, a kevés hideg vízzel elkevert keményítõvel sûrítsük be, és húzzuk le a tûzrõl. Tálaláskor a félbevágott cukkinifasírtokat és a pulykacombszeleteket locsoljuk körbe a szaftjával.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.