Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Sült kacsamellfilé kelbimbóval töltött burgonyagombóccal

Megnézte: 3603
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 145 perc
Kategória: Szárnyasételek

Hozzávalók:

- 4 közepes kacsamellfilé
- 4 kiskanál Worchester szósz
- 4 gerezd fokhagyma
- só, õrölt bors

a körethez:
- 60 dkg burgonya
- 20 dkg liszt
- 14-16 leforrázott kelbimbó
- 2 tojás
- 8 dkg vaj
- 1 csokor petrezselyem
- só, õrölt bors

Elkészítés:

A kacsamellek bõrét átlósan vagdossuk be a húsig, szórjuk meg sóval, borssal, locsoljuk meg a Worchester-szósszal, és kenjük be zúzott fokhagymával. 1-2 órára tegyük a hûtõbe pácolódni. A körethez a meghámozott krumplit vágjuk nagyobb darabokra, sós vízben fõzzük meg, szûrjük le, törjük össze, és hûtsük ki. Tegyük keverõtálba, és a liszttel, a tojásokkal, sóval, borssal gyúrjuk egynemû tésztává. A forró vajban futtassuk meg a petrezselymet, majd a negyedrészében forgassuk meg a kelbimbót. A burgonyatésztát lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk fél centi vastagra, majd vágjuk 8x8 centis kockákra. Egy-egy kelbimbót tegyünk a közepükre, és a sarkainál összefogva nyomjuk össze. Lisztes kézzel gömbölygessük meg, és sós vízben fõzzük ki. Amikor megfõttek a gombócok, szûrjük le, és forgassuk meg a petrezselymes vajban. A pácolt kacsamelleket bõrös felükkel lefelé téve, forró serpenyõben pirítsuk meg, majd tegyük tepsibe, és 190 °C-os sütõben süssük meg. Tálaláskor a kelbimbóval töltött burgonyagombócokat és a szeletelt kacsamellet locsoljuk körbe a pecsenyeszafttal.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.