Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Sült húsos saláta

Megnézte: 2239
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 80 perc
Kategória: Salátaételek

Hozzávalók:

- 60 dkg hátszín
- 1 evõkanál olívaolaj
- 1 piros színû paprika
- 10-10 dkg reszelt sárgarépa és fejes káposzta

A öntethez:
- 2 citrom
- 1 evõkanál szójaszósz
- 2 evõkanál olívaolaj
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- 1 finomra vágott chili paprika
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

Elõször az öntetet készítjük el. A citromokat jól megmossuk, a héjukat leszedjük, és felaprítjuk, a levüket kinyomjuk. Egy tálkában összekeverjük a citromlevet és a héjat a szójaszósszal, az olívaolajjal, a gyömbérrel és a chilivel. Sózzuk, borsozzuk, és félretesszük. A húst vékony csíkokra vágjuk, és serpenyõben vagy wokban, forró olajban átsütjük. Ráöntjük a szósz felét, és összekeverjük. A paprikát félbevágjuk, kimagozzuk, a húsát vékony csíkokra vágjuk. A maradék szószt tálba öntjük, belekeverjük a reszelt sárgarépát, a káposztát és a paprikacsíkokat. A zöldségeket tányérokra adagoljuk, és mindegyikre egy-egy adag húst is teszünk. Jól lehûtve tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.