Elkészítés:
A tésztához a lisztet a sóval, a kis darabokra vágott vajjal és a vízzel (kézzel vagy robotgéppel) összedolgozzuk. Golyót formálunk belõle, és 2 órára hûtõbe tesszük. A spenótot megtisztítjuk, jól megmossuk, majd kevés vízben puhára fõzzük. Lecsöpögtetjük, minden vizet kinyomunk belõle, és nagyobb darabokra vágjuk. A tésztát sodrófával 23 cm átmérõjû kerek formába igazítjuk, és tortaforma aljába simítjuk. A tetejét villával megszurkáljuk, alufóliával lefedjük, majd szárazbabbal megszórjuk, és meleg sütõben megsütjük. Közben a tojásokat habosra keverjük a tejszínnel, majd sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük. A kész tortáról eltávolítjuk a babot és az alufóliát, a spenóttal befedjük, a tojáshabot ráöntjük, és meleg sütõben készre sütjük. A formából tálra borítjuk. Melegen kínáljuk.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.