Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Spenótkrémes makaróni

Megnézte: 2444
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 40 perc
Kategória: Tésztaételek

Hozzávalók:

- 40 dkg spenót (mirelit)
- 3 dkg vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 50 dkg makaróni tészta

A szószhoz:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 4 dl tejszín
- 1 kávéskanál pirospaprika (csípõs)
- 3 tojássárgája
- 3 evõkanál snidling (apróra vágott)
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A spenótot a vajban krémesre pároljuk, míg a levét elfövi. Sóval, borssal ízesítjük, belekeverjük a zúzott fokhagymát, és kislángon összefõzzük. A tésztát sós vízben kifõzzük. A szalonnát apróra vágjuk, teflonban megpirítjuk, majd zsírpapírra szedjük. A zsiradékot a tejszínnel meg a paprika felével összekeverjük, és sóval, borssal ízesítjük. Addig pároljuk, míg az egész a harmadára sûrûsödik. A tûzrõl levéve hozzákeverjük a tojássárgáját, majd a tûzre visszatéve kevergetve sûrûre fõzzük. (Vigyázzunk, nehogy a tojás rántottaszerûre süljön!) A maradék paprikát, a snidlinget és a szalonnát is hozzáadjuk. A makarónit és a spenótot salátástálba öntjük, a szósszal meglocsoljuk, és összekeverjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.