Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Sonkás burgonyagombóc-leves

Megnézte: 4053
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 65 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 15 dkg füstölt sonka
- 20 dkg burgonya
- 1 tojás
- liszt
- só, õrölt bors
- 1,5 dl tejföl
- 2 dkg liszt
- snidling

Elkészítés:

Az apróra vágott vagy darált füstölt sonkát keverjük össze a héjában fõtt, majd összetört burgonyával, sóval, borssal és a tojással, valamint annyi liszttel, hogy jól gyúrható legyen. Formázzunk belõle kb. szõlõszem nagyságú gombócokat, és a sonka levében fõzzük meg. A tejfölbõl a liszttel készítsünk habarást, hõkiegyenlítés után öntsük a leveshez, és jól forraljuk ki. Tálaláskor szórjuk meg frissen vágott snidlinggel.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.