Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Sertéshús paprikával

Megnézte: 2078
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 55 perc
Kategória: Húsételek

Hozzávalók:

- 50 dkg sertéscomb
- 3 kávéskanál kukoricakeményítõ
- 3 (sárga, piros, zöld) kaliforniai paprika
- 1 csokor újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 10 dkg kis kockákra vágott ananász

A páchoz:
- 1-1 evõkanál olaj és szójaszósz
- 2 evõkanál édes bor
- 1 kávéskanál cukor

A mártáshoz:
- 3-3 evõkanál ketchup és balzsamecet
- 1 kávéskanál Worchester szósz
- késhegynyi cukor
- õrölt bors
- só
- kukoricakeményítõ
- olaj, a sütéshez

Elkészítés:

A húst csíkokra vágjuk, és egy nagy tálban jól elkeverjük a kukoricakeményítõvel. Hozzáadjuk a pác összes többi hozzávalóját, átforgatjuk, lefedjük, és 30 percre hûtõbe tesszük. A paprikákat kicsumázzuk, csíkokra vágjuk. A mártás hozzávalóit összekeverjük, és félretesszük. A tojást hozzákeverjük a pácolódó húshoz. Mély tányérba kukoricakeményítõt hintünk, megforgatjuk benne a lecsöpögtetett húst, majd kiszedjük, tepsibe terítjük, és letakarva a forró sütõbe tesszük. A visszamaradt olajat wokban felforrósítjuk, és nagylángon, néhány perc alatt átsütjük a paprikát, az ananászt, a feldarabolt hagymát és a zúzott fokhagymát, majd 1 dl vizet öntünk rá, és felforraljuk. Ráöntjük a mártást, jól összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. Kivesszük a húst a sütõbõl, összevegyítjük a zöldségekkel, és azonnal tálaljuk. Rizsköretet, tésztát és burgonyapürét is kínálhatunk mellé.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.