Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Sertés szûzpecsenye almával

Megnézte: 2307
Fő számára: 8 személyre
Elkészítési idő: 75 perc
Kategória: Húsételek

Hozzávalók:

- 70 dkg kockákra vágott sertés szûzpecsenye
- 5 dkg vaj
- 20 dkg mogyoróhagyma
- 1 csokor zellerlevél és petrezselyem vegyesen
- 6 alma (savanykás)
- 3 dl marhahúsleves (leveskockából)
- 1 fej vöröshagyma
- 3 szegfûszeg
- fél citrom (leve)
- 3 zsályalevél
- 1 tojássárgája
- 1,5 dl tejszín
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A mogyoróhagymákat sós vízben blansírozzuk (5 percig fõzzük). A zsályát apróra vágjuk. A hagymába szúrjuk a szegfûszegeket. Mély lábasban, a vajban aranyszínûre sütjük a húst, majd sóval, borssal meghintjük. Hozzáadjuk a szegfûszeges hagymát, a petrezselymet és a zellerlevelet. Felöntjük a húslevessel, és lefedve, kislángon 15 percig pároljuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk, negyedekre szeleteljük, és a mogyoróhagymához adjuk. Lefedve puhára pároljuk. Amikor kész, mindkét edénybõl a darabokat tálra tesszük, a kétféle zsiradékot összeöntjük, és felforraljuk. Hozzáadjuk a citromlét, a tejszínt, és sûrûre fõzzük. Állandóan kevergetve beledolgozzuk a tojássárgáját és a zsályát. A kivett darabokat visszatesszük a lábasba, és összeforraljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.