Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Sajttal töltött sült krumpli (svájci étel)

Megnézte: 4473
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 30 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 4 nagy burgonya
- 1 fej fokhagyma
- 10-10 dkg ementáli és füstölt sajt
- 5 dkg vaj
- 2 késhegynyi õrölt szerecsendió
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

1. Gondosan megmossuk, ha kell, kefével lesikáljuk a krumplikat, és egy szûrõben, vízgõz fölött 8 percig pároljuk, majd félretesszük. Mikor kissé kihûltek, óvatosan hosszában levágjuk a tetejüket. Evõkanállal kiemeljük a burgonyák belsejét, úgy, hogy azért 1 cm vastag húsuk maradjon, és sóval meghintjük.

2. Nagy lyukú reszelõvel lereszeljük a kivájt krumplit és a sajtokat. Az egészet tálba öntjük, rámorzsoljuk a vajat, sózzuk, borsozzuk, és meghintjük szerecsendióval. Villával összetörjük, és addig keverjük, amíg egynemû lesz. A kész pürét kanállal a krumplikba töltjük, jó púposra, és rátesszük a kalapot.

3. A megtöltött burgonyákat nagy alufólialapok közepére helyezzük, meghintjük sóval, teljesen becsomagoljuk, és mindegyiket a sütõrácsra tesszük. A megtisztított fokhagymákat is fóliába csomagoljuk, és a krumplik mellé tesszük a sütõbe. 1 órán át kislángon sütjük, és becsomagolva tálaljuk. A fokhagymát kicsomagoljuk, és a krumplival együtt tálaljuk, hogy ki-ki tetszése szerint ízesíthesse akár a sült burgonyát, akár a mellé kínált pirítósszeleteket. Vegyes salátát adunk mellé.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.