Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Sajttal töltött borjúrolád

Megnézte: 2285
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 65 perc
Kategória: Húsételek

Hozzávalók:

- 40 dkg borjúhús
- 12 kis endivia saláta
- fél citrom (leve)
- 4 dkg vaj
- 2 evõkanál cukor
- 8 dkg trappista sajt
- 3 evõkanál liszt
- 3 evõkanál olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- fél citrom (leve)
- 1 evõkanál petrezselyem (apróra vágott)
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

Az endíviákat a vajban aranyszínûre sütjük. Sóval, borssal meghintjük, és citromlével meglocsoljuk. Tányért teszünk rá, arra súlyokat rakunk, és 20 percig így pároljuk. A tányért és a súlyokat leszedjük, és nagylángon még 5 percig fõzzük, míg minden leve elfõ. A cukrot is belekeverjük, és 5 percig nagylángon fõzzük, hogy karamellizálódjon. A sajtot 4 szeletre vágjuk. A húst is négy szeletre vágjuk, és kiveregetjük. Mindegyik húsdarabra 1-1 sajtszeletet teszünk, és felgöngyöljük. Lisztbe forgatjuk, majd a fölösleget lerázzuk róluk. Az olajban, a zúzott fokhagyma mellett megsütjük a roládokat, majd tányérokra tesszük, sóval, borssal megszórjuk. A lesült darabkákat a citromlével összekeverjük, és ezzel a húst meglocsoljuk. Az endíviával körítjük. Krokettet vagy sült krumplit adhatunk mellé.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.