Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Rozmaringos sertéssült

Megnézte: 2190
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 70 perc
Kategória: Húsételek

Hozzávalók:

80 dkg csont nélküli karaj

A marináláshoz:
- 5 dl ecet
- 2 dl víz
- 2 fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 csokor (vegyesen) petrezselyem és zellerlevél
- 1 szál rozmaring
- 3 dkg vaj
- õrölt bors
- só

A körethez:
- 4 uborka
- 3 tojás
- 7,5 dkg reszelt ementáli sajt
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A marináló mártáshoz az ecetet és a vizet összekeverjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, 3 gerezd fokhagymát, a petrezselymet, a zellerlevelet, a rozmaringot, majd sóval, borssal ízesítjük. Felforraljuk, és kihûtjük. A húst a maradék fokhagymával megtûzdeljük, majd a mártásba tesszük. Másnapig állni hagyjuk, majd lecsöpögtetjük, szárazra töröljük, a vajjal bekenjük, és forró sütõben pirosra sütjük. Sütés közben a saját levével idõnként locsolgatjuk. Az uborkákat felkarikázzuk, sós vízben puhára fõzzük, lecsöpögtetjük, és sütõlapra tesszük. A tojásokat a sajt háromnegyedével felverjük, sóval, borssal ízesítjük, és az uborkára öntjük. A maradék sajttal megszórjuk, és forró sütõben készre sütjük. A felszeletelt hús mellé tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.