Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Roston sült sertésborda lyoni hagymás burgonyapürével

Megnézte: 4113
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 140 perc
Kategória: Húsételek

Hozzávalók:

- 80 dkg sertéskaraj
- durvára tört bors
- só

burgonyapüréhez:
- 1 kg burgonya
- 5 dkg vaj
- fél dl tej
- só
- 4 fej vöröshagyma

a karottához:
- 60 dkg sárgarépa
- 15 dkg cukor
- 1 rozmaringág
- 2 dkg friss gyömbér
- 1 dkg durvára tört bors

a birsalmasajthoz:
- 2 kg birsalma
- 80 dkg cukor

Elkészítés:

A kicsontozott karajt vágjuk 4 szeletre, sózzuk meg, a durvára tört borssal dörzsöljük be, majd egy serpenyõben, lassú tûzön süssük aranybarnára. A gyömbéres karottához a megtisztított, karikákra vágott répát sós vízben fõzzük 2-3 percig. A többi hozzávalóból fõzzünk fûszeres szirupot, és az elõfõzött répát pároljuk át benne. A burgonyapüréhez sós vízben fõzzük meg a felkockázott krumplit, törjük át, és a vajjal meg a tejjel keverjük ki. A hagymákat vágjuk nagyon vékony karikákra és rázzuk szét. Forgassuk lisztbe, és forró olajban süssük meg, majd itassuk le róla a felesleges olajat. A birsalmasajthoz a negyedekre vágott, kimagozott birsalmákat hájastól fõzzük meg forró vízben, majd szedjük ki, és szitán törjük át. Tegyük lábasba, szórjuk bele a cukrot, és állandóan kevergetve addig fõzzük, míg a lábas alját meglátjuk. Formába öntve, langyos helyen, idõnként megforgatva 2-3 hétig kell szikkasztani. Tálaláskor kanállal formázzuk a tányérra a burgonyapürét, és tegyünk rá sült hagymakarikákat. A püré mellé halmozzuk a répát, helyezzük mellé a birsalmaszeletet is, és támasszuk rá a húst.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.