Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Almás kacsasült káposztás palacsintametélttel

Megnézte: 2566
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 120 perc
Kategória: Szárnyasételek

Hozzávalók:

- 1 pecsenyekacsa
- só, bors
- 1 kk. szárított majoránna
- 2+1 savanykás alma
- 2 fej hagyma
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 1 dl félszáraz fehérbor

A palacsintához:
- 25 dkg finomliszt
- 2 dl tej
- 2 tojás
- só, bors
- szódavíz
- 40 dkg fehér káposzta
- 2+1 ek. olaj
- 1 kk. cukor
- 1 csokor petrezselyem
- néhány salátalevél

Elkészítés:

A konyhakész kacsát bedörzsöljük a sóval, borssal, majoránnával, majd megtöltjük 2 felkockázott alma húsával, és összetűzzük. A kacsát egy tepsibe tesszük, mellészórjuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát, majd aláöntjük a bort, és sütőben készre pároljuk. Eközben elkészítjük a palacsintatésztát, és egy órát állni hagyjuk. A káposztát felaprózzuk, sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk, majd az olajban megpirítjuk, és összekeverjük a felaprózott petrezselyemmel. Az egészet a tésztába keverjük, és kb. 10 palacsintát sütünk ki belőle. A palacsintákat felgöngyöljük, majd így felszeleteljük, és egy tálra rakjuk a sült kacsa mellé. Végül a maradék almával és petrezselyemmel díszítjük, és már kínálhatjuk is.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.