Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Rizssaláta édes-savanyú mártással

Megnézte: 2147
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 45 perc
Kategória: Salátaételek

Hozzávalók:

- 20 dkg rizs
- 15 dkg (konzerv) kukorica
- 12 (konzerv) minikukorica
- 2 fõtt tojás
- 3 dkg mazsola
- 20 dkg (konzerv) ananászkocka
- 15 dkg mogyoró
- 25 dkg szeletelt sonka

A mártáshoz:
- 2 citrom (leve)
- 15 dkg (tisztított húsu) grépfrút
- 4 evõkanál olaj
- néhány csepp szójaszósz
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A rizst sós vízben puhára fõzzük, majd lecsöpögtetjük. A kukoricákat lecsöpögtetjük. A tojásokat kettévágjuk, a sárgájukat félretesszük, a fehérjét apróra vágjuk. A rizst a kétféle kukoricát, a tojásfehérjét, a mazsolát, az ananászt és a grépfrútot mély tálba öntjük. A mártáshoz a hozzávalókat simára keverjük, majd sóval, borssal ízesítjük, a salátára öntjük, és összekeverjük. Folpackkal lefedjük, és 2 órára hûtõbe tesszük. A mogyorót teflon serpenyõben megpirítjuk. A sonkát vékonyan felszeleteljük. Tálaláskor a salátát még egyszer megkeverjük, a tojássárgákat szitán áttörjük, a saláta tetejére szórjuk, végül a mogyoróval és a sonkával megszórjuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.