Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Rántott karalábé posírozott tojással töltve

Megnézte: 3246
Fő számára: 8 személyre
Elkészítési idő: 95 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 8 zsenge karalábé
- 12 dkg liszt
- 4 tojás
- 30 dkg finomra szitált zsemlemorzsa
- 1 liter zöldségleves
- õrölt bors, só
- fél dl olaj, a sütéshez

a töltelékhez:
- 8 tojás
- a karalábé fõzõleve
- 2 szál kakukkfû
- 1 szál rozmaring
- 1 kis csokor petrezselyem
- fél dl fehérborecet

Elkészítés:

A meghámozott karalábé tetejét, és alját vékonyan vágjuk le, majd karalábévájóval kanalazzuk ki a közepét, és az így elõkészített karalábé-csónakokat a zöldséglevesben fõzzük roppanósra. Ha jól lecsepegett és kihûlt, sózzuk, borsozzuk meg, majd forgassuk lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába, és forró olajban süssük pirosra. Szedjük papírtörlõre, és csepegtessük le. A posírozott tojáshoz a karalábé fõzõlevét ízesítsük kakukkfûvel, rozmaringgal, petrezselyemmel, és öntsük bele a borecetet. Amikor felforrt, üssünk bele egy tojást, és két evõkanál segítségével húzzuk a sárgájára a fehérjét. Most már lassú tûzön fõzzük, úgy hogy a sárgája lágy maradjon. A tojásokat csak egyesével tudjuk posírozni. Ha elkészültek, tûzálló tálba téve tartsuk melegen. Tálaláskor a rántott karalábékat tegyük tányérokra, és óvatosan ültessünk mindegyikbe 1-1 posírozott tojást.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.