Elkészítés:
A meghámozott karalábé tetejét, és alját vékonyan vágjuk le, majd karalábévájóval kanalazzuk ki a közepét, és az így elõkészített karalábé-csónakokat a zöldséglevesben fõzzük roppanósra. Ha jól lecsepegett és kihûlt, sózzuk, borsozzuk meg, majd forgassuk lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába, és forró olajban süssük pirosra. Szedjük papírtörlõre, és csepegtessük le. A posírozott tojáshoz a karalábé fõzõlevét ízesítsük kakukkfûvel, rozmaringgal, petrezselyemmel, és öntsük bele a borecetet. Amikor felforrt, üssünk bele egy tojást, és két evõkanál segítségével húzzuk a sárgájára a fehérjét. Most már lassú tûzön fõzzük, úgy hogy a sárgája lágy maradjon. A tojásokat csak egyesével tudjuk posírozni. Ha elkészültek, tûzálló tálba téve tartsuk melegen. Tálaláskor a rántott karalábékat tegyük tányérokra, és óvatosan ültessünk mindegyikbe 1-1 posírozott tojást.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.