Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Rakott csirke

Megnézte: 2248
Fő számára: 12 személyre
Elkészítési idő: 145 perc
Kategória: Szárnyasételek

Hozzávalók:

- 20 dkg füstölt szalonna
- 1 kg burgonya
- 1 csirkemell
- 2 (bõr és csont nélkül) csirkecomb
- 4 paradicsom
- 4 paprika (zöld)
- 1 fej vöröshagyma
- 3 dl tejföl
- pirospaprika
- majoránna
- só

Elkészítés:

Tûzálló edény aljára rakunk egy sor vékonyra szeletelt szalonnát, rá egy sor vékony karikákra vágott burgonyát, erre a feldarabolt, megsózott és majoránnával jól beszórt csirkehúst, egy sor vékony karikákra vágott paradicsomot, zöldpaprikát és hagymát. Meghintjük pirospaprikával, és ráöntünk 1,5 dl pirospaprikával elkevert tejfölt. A burgonyával kezdve megismételjük a rétegezést. A tetejére öntjük a maradék tejfölt, és sütõben 2 óráig kis lángon pároljuk. Fejes salátát kínálunk mellé.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.