Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Korhely halászlé

Megnézte: 2884
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 120 perc
Kategória: Halételek

Hozzávalók:

- 2 ponty (egyenként kb. 1 kg)
- 1,5 evők. pirospaprika
- 1 kisk. csípős Piros Arany
- só
- 1-2 burgonya
- 6 közep. vöröshagyma
- 2 babérlevél
- 1 kis citrom leve
- 2-3 dl tejföl

Elkészítés:

A pontyot megtisztítjuk, lebőrözzük, kiszálkázzuk és a maradékot félretesszük. A halhúst bevágjuk és felszeleteljük, pirospaprikával, csípős Piros Arannyal és sóval alaposan bedörzsöljük, egy órára állni hagyjuk.
A halmaradékokat felengedjük 1 liter vízzel, főzni kezdjük és hozzáadjuk a felkarikázott hagymát, feldarabolt burgonyát. sóval ízesítjük és kissé lefedve 1,5 óráig főzzük. Ezután jól átpasszírozzuk, majd újra feltesszük a lángra. Ekkor adjuk hozzá a babérlevelet, a citrom levét és a halszeleteket. sóval, cseresznyepaprikával ízesítjük és végül hozzákeverjük a tejfölt még néhány percig főzve.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.