Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Pórés sonkasaláta

Megnézte: 2221
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 55 perc
Kategória: Salátaételek

Hozzávalók:

- 2 póréhagyma (fehér része)
- 20 dkg egész sonka
- 20-20 dkg burgonya és (konzerv) kukorica
- 2 paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 citrom (leve)
- 3 evõkanál olaj
- 1 evõkanál apróra vágott snidling
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A pórékat megtisztítjuk, 2 cm-es szeletekre vágjuk, és sós vízben puhára fõzzük. Hideg vízzel leöblítjük, és konyhai papírtörlõn leitatjuk róluk a nedvességet. A burgonyákat sós vízben puhára fõzzük, meghámozzuk, majd felkockázzuk. A kukoricát lecsöpögtetjük. A paradicsomokat kettévágjuk, belsejüket kikaparjuk, majd húsukat összezúzzuk. A sonkát felkockázzuk. Mély tálban simára keverjük a zúzott fokhagymát a citromlével, sóval, borssal ízesítjük, majd lassanként beledolgozzuk az olajat. Beleforgatjuk a burgonyát, a még langyos pórét, a kukoricát, a paradicsomot és a sonkát. A snidlinggel megszórva, azonnal tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.