Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Párolt marha tökropogóssal és vadas mártással

Megnézte: 4447
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 125 perc
Kategória: Húsételek

Hozzávalók:

- 1 kg marhalábszár
- 2 közepes sárgarépa
- 1 közepes fehérrépa
- 1 közepes zeller
- 1 vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 liter marhahúsleves
- 10 dkg mustár
- 1 kg sütõtök
- 1 tojás
- 10 dkg liszt
- 2 dl tejföl
- só, õrölt bors, szerecsendió

Elkészítés:

A zöldségeket és a hagymát daraboljuk fel. Hevítsünk olajat, és a húst pirítsuk körbe, szórjuk rá a cukrot, karamellizáljuk, majd a zöldségeket is tegyük bele. Engedjük fel a húslevessel, és fõzzük készre. Amikor a hús megpuhult, vegyük ki. A lében a zöldségeket turmixoljuk össze, majd ízesítsük mustárral és tejföllel. A tököt reszeljük le, a liszttel és a tojással keverjük össze, ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval. Formázzuk korong alakúra, és serpenyõben süssük ropogósra. A húst szeleteljük fel, és a korongokra téve, a mártással meglocsolva tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.