Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Márton-napi töltött libacomb színes káposztalepénnyel

Megnézte: 2685
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 120 perc
Kategória: Szárnyasételek

Hozzávalók:

- 4 pecsenye libacomb
- 3 zsemle
- 2 tojás
- 3 dkg vaj
- 20 dkg zöldborsó
- 1 csokor petrezselyem
- zsemlemorzsa
- 1-1 kiskanál paradicsompüré, liszt
- só, õrölt bors

a körethez:
- 30 dkg lila káposzta
- 30 dkg fehér káposzta
- 30 dkg kelkáposzta
- 1,5 dl olaj
- 4 tojás
- 3 dl tejszín
- 1 csokor petrezselyem
- 12 dkg trappista sajt
- só, õrölt fûszerkömény, bors
a tepsihez: olaj, zsemlemorzsa

Elkészítés:

A megmosott combokat bõrös felükkel fektessük a vágódeszkára, éles késsel filézzük ki a rövid csontokat, a húst nyissuk meg, ezt a részt húsklopfolóval kicsit lazítsuk meg, és sózzuk, borsozzuk. A töltelékhez a beáztatott, kinyomkodott zsemléket tegyük keverõtálba a tojásokkal és a vajban megpárolt zöldborsóval együtt. Sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítsük, és annyi zsemlemorzsát szórjunk bele, hogy könnyen formálható tölteléket kapjunk. Az elkészült tölteléket halmozzuk a csontok helyére, a combokra, a hússzéleket hajtsuk rá, és zsineggel kössük össze. A bõrös felükkel felfelé tegyük tepsibe, öntsünk alá 2 deci vizet, és alufóliával letakarva, pároljuk majdnem puhára. Vegyük le a fóliát, és a töltött combokat süssük ropogós pirosra. A körethez a káposztákat szeleteljük vékonyra, külön-külön a forró olajban pirítsuk meg, és fûszerezzük sóval, borssal, õrölt köménnyel. Keverjük el a tojásokat a tejszínnel, sóval, borssal, petrezselyemmel, majd öntsük a kicsit meghûlt káposztákra. Keverjük össze, simítsuk a kiolajozott, morzsával beszórt tepsibe. A tetejét szórjuk meg a reszelt sajttal, és 190 °C-os sütõben süssük pirosra, majd 10 percet pihentessük. Ha a libacomb is megsült, a visszamaradt szaftról öntsük le a zsírt, a szaftban pirítsuk meg a paradicsompürét, szórjuk meg a liszttel, és annyi vizet öntsünk hozzá, hogy krémes mártást kapjunk. Sózzuk, borsozzuk meg és szûrjük át. Tálaláskor a nagyobb darabokra vágott káposztalepényt és a félig felszeletelt töltött combot locsoljuk körbe a mártással.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.