Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Lecsós pulykamell tarhonyával

Megnézte: 3224
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 80 perc
Kategória: Szárnyasételek

Hozzávalók:

- 1 kg (kicsontozott) pulykamell
- 50 dkg tarhonya
- 1,2 kg zöldpaprika
- 1 csipõs paprika
- 70 dkg paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 2 tyúkhúsleveskocka
- 1-1 evõkanál ketchup és csípõs gulyáskrém
- 1 kávéskanál ételízesítõ
- 1 dl víz
- 2-3 dl olaj

Elkészítés:

A húst kisebb darabokra vágva 1,5 dl olajban átforgatjuk, hogy minden oldalán fehér színt kapjon, majd egy tálba szedjük. Az apróra vágott hagymát kevés olajban megpároljuk, majd beletesszük a parapdicsomot, aztán a paprikát, végül az elõsütött húst. 1 dl vízben összekeverjük a leveskockákat, a gulyáskrémet, a ketchupot meg az ételízesítõt, és ráöntjük. Fedõ nélkül felforraljuk, majd takaréklángon kb. 1 órát fõzzük. A tarhonyát 1 dl olajban zsemleszínûre pirítjuk, majd felöntjük hideg vízzel, hogy két-három ujjnyira ellepje. Ételízesítõvel megszórjuk, és lassú tûzön, néha megkeverve, puhára pároljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.