Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Lecsó római tálban

Megnézte: 4036
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 95 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 1 kg zöldpaprika
- 4 paradicsom
- 15 dkg tarhonya
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg húsos szalonna
- 2 pár virsli
- 1 dl tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evõkanál olaj
- pirospaprika
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A római tálat a fedelével együtt kb. fél órára vízbe áztatjuk. A paprikát felszeleteljük, a paradicsom héját lehúzzuk, majd karikákra vágjuk, a virslit felaprítjuk. A tarhonyát az olajban barnáspirosra sütjük, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott szalonnát, a paprikát, a papradicsomot és a virslit. Zúzott fokhagymával, apróra vágott hagymával ízesítjük, és a cserépedénybe öntjük. A tejfölt 4 dl vízzel elkeverjük, megsózzuk, borsozzuk, és a tálban levõ alapanyagokra öntjük. Lefedjük, és sütõben kb. 70 percig sütjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.