Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Krumplis-póréhagymás rakottas

Megnézte: 2175
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 75 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 1 kg burgonya
- 1 evõkanál olívaolaj
- 1-1 kávéskanál sáfrány, morzsolt kakukkfû és õrölt gyömbér
- csipetnyi reszelt szerecsendió
- 1 fej vöröshagyma
- 2 póréhagyma
- 2 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg parmezán sajt (reszelt)

Elkészítés:

A meghámozott burgonyát felkarikázzuk. Salátástálban összekeverjük az olajat, a sót, a borsot, a sáfrányt, a szerecsendiót, és ebbe belekeverjük a burgonyát. A hagymát apróra vágjuk. A póré zöld részét levágjuk, a fehér részt felkarikázzuk. A vajat serpenyõben megolvasztjuk, beletesszük a kétféle hagymát meg a fokhagymát, és addig pároljuk, amíg színesedni kezd. Hozzáadunk fél deci vizet, és sóval, borssal, kakukkfûvel, gyömbérrel ízesítjük. Lefedve 10 percig pároljuk. Egy kerek sütõforma alját a burgonya felével kirakjuk, majd a hagymákkal betakarjuk. A maradék burgonyákat elrendezzük a tetején, és a parmezánnal megszórjuk. Alufóliával lefedjük, és meleg sütõben készre sütjük. A sütés vége elõtt 5 perccel az alufóliát levesszük, és a tetejét pirosra sütjük. Frissen tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.