Elkészítés:
A meghámozott burgonyát felkarikázzuk. Salátástálban összekeverjük az olajat, a sót, a borsot, a sáfrányt, a szerecsendiót, és ebbe belekeverjük a burgonyát. A hagymát apróra vágjuk. A póré zöld részét levágjuk, a fehér részt felkarikázzuk. A vajat serpenyõben megolvasztjuk, beletesszük a kétféle hagymát meg a fokhagymát, és addig pároljuk, amíg színesedni kezd. Hozzáadunk fél deci vizet, és sóval, borssal, kakukkfûvel, gyömbérrel ízesítjük. Lefedve 10 percig pároljuk. Egy kerek sütõforma alját a burgonya felével kirakjuk, majd a hagymákkal betakarjuk. A maradék burgonyákat elrendezzük a tetején, és a parmezánnal megszórjuk. Alufóliával lefedjük, és meleg sütõben készre sütjük. A sütés vége elõtt 5 perccel az alufóliát levesszük, és a tetejét pirosra sütjük. Frissen tálaljuk.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.