Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Régimódi káposztatekercsek

Megnézte: 2473
Fő számára: 8 személyre
Elkészítési idő: 100 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 1/2 kg darált marhahús
- 1/2 kg darált borjúhús
- 1/2 kg darált sertéshús
- 1 vöröshagyma
- 1/2 csésze zsemlemorzsa
- 2 tojás
- 1 tk. só
- 1 tk. melasz
- 1/4 tk. őrölt gyömbér
- 1/4 tk. őrölt szerecsendió
- 1/4 tk. őrölt szegfűbors
- 1 káposzta
- 7,5 dl forró víz
- 1 ek. vaj
- 2 dl tej
- 1 ek. kukoricakeményítő

Elkészítés:

Dolgozzuk össze a húst a felaprított hagymával, az enyhén felvert tojással és a melasszal. sóval, gyömbérrel, szerecsendióval és a szegfűborssal fűszerezzük.
A leveire szedett káposztát lobogó vízben 3 percig pároljuk, a képosztás vízből rakjunk el 2 decit. A levelekre kanalazzunk a masszából, göngyöljük fel és fogpiszkálóval rögzítsük.
A vajon süssük meg a tekercsek mindkét oldalát 3-4 perc alatt, majd helyezzük tűzálló tálba. A képosztás vízzel locsoljuk meg. Előmelegített sütőbe tegyük egy órára, ezután öntsük le a zaftját, amihez keverjünk tejet és kukoricakeményítőt. Főzzük fel, locsoljuk a káposztákra és negyed óra alatt készre sütjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.