Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Kelkáposztaleves kecskesajttal

Megnézte: 2200
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 65 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 1 kisebb fej kelkáposzta
- 15 dkg kecskesajt
- 1,2 liter zöldségleves
- 1 fej vöröshagyma
- 3 evõkanál olívaolaj
- 1-1 fehérrépa, sárgarépa
- 2 evõkanál liszt
- 1 evõkanál pirospaprika
- 1 csokor petrezselyem
- õrölt kömény
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát futtassuk meg az olajban, majd tegyük bele a félkarikákra darabolt sárga- és fehérrépát. Pár percig pirítsuk, szórjuk meg a liszttel, és süssük zsemleszínûre. Húzzuk félre a tûzrõl, keverjük bele a pirospaprikát, és öntsük fel a zöldséglevessel. Forraljuk fel, és sóval, borssal, köménnyel ízesítsük. Amikor a zöldségek roppanósak, tegyük bele a vékonyra csíkozott kelkáposztát, azt is fõzzük roppanósra, és petrezselyemmel ízesítsük. Tálaláskor a forró levest merjük tányérokba, és szórjuk bele a kisebb kockákra vágott kecskesajtot.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.