Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Kelkáposztaleves hajdinával

Megnézte: 2366
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 65 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- fél fej kelkáposzta
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 2 közepes burgonya
- 10 dkg hajdina
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-1 zöldpaprika paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
- fél dl olívaolaj
- só, õrölt bors

Elkészítés:

A forró olajban futtassuk meg a hagymát, majd a zúzott fokhagymát, a kisebb kockákra vágott répákat meg a burgonyát, és kicsit pirítsuk össze. Öntsünk rá 1,5 liter vizet, forraljuk fel, sózzuk, borsozzuk meg. Mikor félig megfõtt, adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott kelkáposztát, az apró kockákra darabolt paprikát, paradicsomot, és a petrezselymet. Lassú tûzön fõzzük készre, de mielõtt levesszük a tûzrõl, keverjük hozzá a sós vízben puhára fõzött hajdinát. Tálaláskok szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel, és sóval borssal ízesítsük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.