Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Karfiolpaprikás

Megnézte: 2166
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 45 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 1 kg karfiol
- 1 nagy fej vöröshagyma
- fél dl olívaolaj
- 2 csapott evõkanál pirospaprika
- 1-1 db zöldpaprika, paradicsom
- 2 evõkanál liszt
- 1,5 dl tejföl
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát pároljuk üvegesre a forró olajban, majd húzzuk félre a tûzrõl, és szórjuk rá a pirospaprikát. Keverjük össze, és öntsünk rá egy deci vizet. Sózzuk, borsozzuk meg, majd amikor felforrt, tegyük bele az apró kockákra vágott paprikát és paradicsomot. Lassú tûzön fõzzük 10 percig, majd szórjuk bele a nagyobb rózsákra szedett karfiolt. Annyi vizet öntsünk rá, hogy a karfiolt háromnegyedig ellepje, majd fedõ alatt, közepes tûzön pároljuk kissé roppanósra. A lisztbõl és a tejfölbõl kevés hideg vízzel készítsünk sima habarást, és sûrítsük be vele a karfiolpaprikást. Ügyeljünk arra, hogy a karfiolrózsákat ne törjük szét. Amikor felforrt, húzzuk le a tûzrõl, és forrón tálaljuk. Tejföllel meglocsolhatjuk, de külön edényben is kínálhatjuk hozzá.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.