Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Káposztás lecsó

Megnézte: 2830
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 60 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 1-1 kg fejes káposzta, zöldpaprika és paradicsom
- 1 erõs (aki csípõsen szereti) paprika
- 2 fej vöröshagyma
- 1 evõkanál olaj
- 2 dl víz
- ételízesítõ
- pirospaprika
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

Az olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát. Késsel belevágjuk laskára a káposztát, hozzáadjuk a vékony karikákra vágott paprikát, a héjától megtisztított, felszeletelt paradicsomot, és ételízesítõvel, sóval, borssal ízesítjük. (Ha a paradicsom nem ad elég piros színt, tegyünk bele kevés pirospaprikát.) Kevés vízzel feltesszük fõni, 10 percig fedõ alatt, lassú tûzön, gyakran kevergetve pároljuk. Mikor szaftosodni kezd a lecsó, levesszük a fedõt, hogy a víz elpárologjon belõle. Újburgonyát adhatunk mellé köretnek, de akkor a burgonya legalább 2 kg legyen.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.