Elkészítés:
A feldarabolt kacsát megsózzuk. A hagymát felaprítjuk, a zöldségeket felkarikázzuk, majd vajat forrósítunk és az egészet néhány percig pároljuk benne. Hozzáadjuk a paradicsompürét és a húst, majd zsírjára pirítjuk. A szalonnát vékonyan felszeleteljük, és a húsra tesszük. Felengedjük a borral, majd lefedjük, és lassú tűzön puhára főzzük. Közben néha megrázzuk az edényt. Utána a húst kiszedjük, a visszamaradt léhez hozzáadjuk a liszt és zsír keverékét. Belekeverjük az előzőeg kimagozott csereznyét, a cukrot, citromhéjat és fahéjat, majd felforraljuk, és a hússal tálaljuk.
Mogyoróburgonya készítése: a burgonyából karalábévájó segítségével kis gömböket vájunk, és forró zsírban megsütjük őket. sóval ízesítjük, és aprított petrezselyemmel meghintjük, majd a hús mellé tálaljuk.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.