Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Cseresznyés kacsa mogyoróburgonyával

Megnézte: 2876
Fő számára: 6-8 személyre
Elkészítési idő:
Kategória: Szárnyasételek

Hozzávalók:

- 2,5 kg-os kacsa
- 15 dkg füstölt szalonna
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 5 dkg liszt
- 3 dl vörösbor
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 1 ek. paradicsompüré
- 7 dkg zsír
- 5 dkg liszt
- 30 dkg cseresznye
- 8 dkg cukor
- őrölt fahéj
- 1/2 citrom reszelt héja

A mogyoróburgonyához:
- 40 dkg burgonya
- 7 dk zsír
- 1/2 csokor petrezselyem
- só

Elkészítés:

A feldarabolt kacsát megsózzuk. A hagymát felaprítjuk, a zöldségeket felkarikázzuk, majd vajat forrósítunk és az egészet néhány percig pároljuk benne. Hozzáadjuk a paradicsompürét és a húst, majd zsírjára pirítjuk. A szalonnát vékonyan felszeleteljük, és a húsra tesszük. Felengedjük a borral, majd lefedjük, és lassú tűzön puhára főzzük. Közben néha megrázzuk az edényt. Utána a húst kiszedjük, a visszamaradt léhez hozzáadjuk a liszt és zsír keverékét. Belekeverjük az előzőeg kimagozott csereznyét, a cukrot, citromhéjat és fahéjat, majd felforraljuk, és a hússal tálaljuk.

Mogyoróburgonya készítése: a burgonyából karalábévájó segítségével kis gömböket vájunk, és forró zsírban megsütjük őket. sóval ízesítjük, és aprított petrezselyemmel meghintjük, majd a hús mellé tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.