Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Kagylós-olívás spagetti

Megnézte: 2742
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 55 perc
Kategória: Tésztaételek

Hozzávalók:

- 50 dkg kagyló (konzerv)
- 25 dkg spagetti
- 40 dkg paradicsom (hámozott)
- 2 olajbogyó (fekete)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evõkanál olívaolaj
- csipetnyi pirospaprika
- 1-1 evõkanál oreganó és petrezselyem (apróra vágott)
- 1 dl száraz fehérbor
- 2,5 dkg vaj
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A paradicsomot lecsöpögtetjük, majd összezúzzuk. Az olajbogyókat kettévágjuk, és kimagozzuk. A hagymát felkockázzuk, és a zúzott fokhagymával együtt az olajban üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az olajbogyót, a paprikát, a koriandert (oreganót), a petrezselymet, a paradicsomot, a bort, és 15 percig pároljuk. A fõzés vége elõtt 5 perccel belekeverjük a lecsöpögtetett kagylókat. A spagettit sós vízben kifõzzük (vigyázzunk, ne áztassuk el!), majd lecsöpögtetjük, és serpenyõbe tesszük. A vajat és a szószt a spagettihez keverjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.