Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Gombás-juhsajtos zöldségfelfújt

Megnézte: 4096
Fő számára: 8 személyre
Elkészítési idő: 85 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 2 közepes padlizsán
- 2 közepes cukkini
- 25 dkg csiperkegomba
- 60 dkg zöldséglevesben fõtt rizs
- 30 dkg juhsajt
- 5 paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
- 1 dl olívaolaj
- 3 tojás
- 2 dl tejföl
- só, õrölt bors
- a tepsihez olaj, zsemlemorzsa

Elkészítés:

A padlizsánt és a cukkinit vágjuk félujjnyi vastag szeletekre, a csiperkét cikkekre, a paradicsomot pedig szeletekre. A padlizsánt, a cukkinit meg a gombát külön-külön fûszerezzük sóval, borssal, petrezselyemmel, és a forró olajban fajtánként süssük meg. A rizst jól csepegtessük le. A felfújthoz a juhtúrót villával törjük össze, a tojássárgákkal és a tejföllel keverjük simára, ha kell sóval, borssal ízesítsük, és a kemény habbá vert tojásfehérjével lazítsuk. Egy kerek kõ- vagy agyagtepsit olajozzunk ki, és szórjuk be zsemlemorzsával. Az aljára tegyük a sült padlizsánt, arra a cukkinit, majd a habos massza egyik felét és a fõtt rizst. A következõ réteg a pirított gomba legyen, aztán a habos massza másik fele jön, végül a paradicsomszeletekkel zárjuk le a tetejét. 190 °C-os sütõben süssük pirosra, 10 percig pihentessük, majd cikkekre vágva tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.