Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Francia tejszínes zöldborsóragu rántott füstölt sajttal

Megnézte: 2244
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 50 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 60 dkg zöldborsó (mirelit)
- 1 fej lilhagyma
- 20 centis póréhagyma
- 2 zöldpaprika
- 6 dkg csiperkegomba
- 1 csapott evõkanál liszt
- 4 dl tejszín
- 3 dkg vaj
- 1 csokor petrezselyem
- õrölt bors
- só

rántott sajthoz:
- 48 dkg füstölt sajt
- 16 dkg liszt
- 4 tojás
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 2 dl olaj, a sütéshez

Elkészítés:

A felolvasztott vajba szórjuk bele az apróra vágott lila hagymát, a felkarikázott póréhagymát, a kisebb kockákra darabolt paprikát és gombát. Magas tûzön kissé pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a leszûrt zöldborsót. Szórjuk meg a liszttel, keverjük össze, és öntsük fel a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk meg, és petrezselyemmel fûszerezzük. Amikor felforrt, lassú tûzön fõzzük 10-12 percig, majd húzzuk le a tûzrõl. A feltéthez a füstölt sajtot vágjuk 12 dekás szeletekre, majd a szeleteket keresztben is vágjuk el, hogy háromszög alakúak legyenek. Forgassuk kétszer egymás után lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába, majd forró olajban minden oldalukat süssük pirosra. Ha elkészült, papírszalvétára téve csepegtessük le. A zöldborsóragut merjük tányérokba, szórjuk meg kevés petrezselyemmel, és külön kínáljuk mellé a rántott füstölt sajtot.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.